Best Western Plus Hotel Rogge

365330405386304387308388384389391392306305301357390313314385

Best Western Plus Hotel Rogge - Strängnäs stadshotell sedan 1921

Hotell | Restaurang | Bageri | Konferens | Weekend 

45 minuter från Stockholm, mitt i Mälardalen, på det idylliska Gyllenhjelmstorget. Där finner du Best Western Hotel Rogge, ett litet storstadshotell mitt i småstaden Strängnäs - en charmig och kulturhistorisk plats där Gustav Vasa utropades till kung 1523. Men där slutar kulturhistorien och en annan tid tar vid. Hos oss möter du kontrasterna till vår omgivning. 

Välkommen till ett modernt & klassiskt stadshotell 

Hotel Rogge Strängnäs stadshotell slog upp portarna 1921 i samband med utbyggnaden av järnvägar i Sverige och fick sitt namn av Strängnäs mest framträdande biskop på 1400-talet - Kort Konrad Rogge.

I och med att affärsverksamheterna i Strängnäs ökade, ökade även behovet av tillfälliga boenden, något som dittills hade skötts genom gästgiveri eller rumsuthyrningar i större städer. Stadshotellet byggdes påkostat och var den dyraste logeringen och en av de mest påkostade byggnaderna efter kyrka och rådhus. Förutom själva hotellrummen byggdes även restaurang till i hotellets bottenplan. Restaurangen blev exklusiv och ordnade dans på helgkvällar, vilket gjorde att stadshotellet blev själva mittpunkten i stadens nöjesliv. Många lokala organisationer började förlägga sina möten på stadshotellet. Södermanlands regemente P10, som var förlagt till Strängnäs, var länge den största kunden till hotellet.

Från 60-talet var "Rogge" känt som Sörmlands nöjespalats dit kvinnor från hela Södemanland åkte för att roa sig och träffa trevliga militärer. Här har många människor träffats och här har artister som Anni-Frid Lyngstad från ABBA, Thomas Ledin, Christer Sandelin, Dia Psalma, Lili & Sussi, Svullo med flera stått på scen genom åren. I radioprogrammet Hassan från slutet av 90-talet figurerade Rogge i en busringning till Strängnäs kommun där radioprataren förutom att "Bomba Strängnäs" även ville "sätta eld på Hotel Rogge". 

I takt med att Svenska försvaret började skära ner och regementet P10 slutligen las ner 2005 förändrades förutsättningarna för Hotel Rogge. Ett omfattande renoveringsarbete startades för att börja tillgodose en allt större del internationella och resvana gäster som nu började besöka Strängnäs. Strängnäs näringsliv domineras idag av många tjänsteföretag samt en betydande bioteknisk industri. Nyinvesteringen av Pfizer i en ny produktionsanläggning har stärkt Strängnäs attraktionskraft som etableringsort och även andra företag som Skanska, tyskt ägda Leine & Linde och schweiziskt ägda SFS Intec har nyligen gjort betydande investeringar i nya produktionsanläggningar.

Idag är vi stolta över vår historia och har utvecklats till ett stadshotell i modern tappning, ett utflyktsmål och en mötesplats för både långväga och kortväga gäster. Men trots att mycket har förändrats genom åren, kan du alltid förvänta dig familjär och personlig service.

Är du intresserad av Strängnäs, spana in denna gamla film: http://www.filmarkivet.se/movies/strangnas-en-gammal-kulturstad/

Varmt välkommen!

BEST WESTERN

Best Western består av ägarledda hotell som samlas runt gemensamma och internationella kvalitetsnormer samt marknadskanaler och lojalitetsprogram. Sommaren 2011 tog vi steget att bli medlemmar i  Best Western är världens största hotellkedja med över 4000 hotell i 80 länder. Vad betyder då detta medlemskap för våra gäster?

- De kan ansluta sig till världens största lojalitetesprogram och dra nytta av rabatter & förmåner på över 4000 hotell världen över som enkelt kan bokas via vår mobil-applikation Best Western To Go.

- De garanteras internationell nivå på kvalitet och service. Alla Best Western-hotell kvalitetskontrolleras regelbundet att de uppfyller uppsatta kvalitets-, service-, miljö- och säkerhetskrav.

- De väljer ett miljövänligt alternativ. Sedan maj 2012 är Best Western Plus Hotel Rogge svanenmärkt. Detta är även ett krav inom Best Western.

Bakom kulisserna

Best Western Plus Hotel Rogge ägs och drivs av familjen Larson som har varit engagerade i verksamheten i snart 50 år och är ständigt på jakt efter nya sätt att göra intryck på dig som gäst - på vårt sätt. VD på Best Western Plus Hotel Rogge är Joakim Larson. 

Miljömärkt med Svanen & EU Ecolabel

När du checkar in på Best Western Hotel Rogge gör du ett bra val för dig själv och ett ännu bättre val för miljön. Best Western Hotel Rogge (inkl restaurang och bageri) blev i maj 2012 certifierats med miljömärkningen Svanen och EU Ecolabel.

Vad är då speciellt med ett Svanenmärkt hotell?
Att bo på Best Western Hotel Rogge betyder att du väljer ett hotell som tar stort ansvar och som klarat Svanens hårda miljökrav. Men det räcker inte med det. De hotell som blivit Svanenmärkta måste hela tiden utveckla sitt miljöarbete och arbeta för att bli ännu bättre. Svanen höjer nämligen sina krav kontinuerligt.

Målet - en minskad miljöpåverkan
Svanenmärkta hotell har tagit ett helhetsgrepp på sitt miljöarbete. Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan så mycket som möjligt. Därför händer det mycket bakom kulisserna på ett Svananmärkt hotell. Allt från åtgärder att minska energi- och vattenförbrukningen till att öka andelen lokalproducerade råvaror och minska användningen av farliga kemikalier och engångsprodukter.

Svanen är till för att hjälpa konsumenterna att leva ett miljövänligt liv.
Genom att köpa produkter och tjänster som är märkta med Svanen är du med och ställer om till en mer hållbar produktion och konsumtion, samtidigt som du visar att du tar ansvar för det samhälle du vill ha.

Läs mer om Svanen och EU Ecolabel här!
Läs mer om Svanen och hotell här!

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.